آیا کراتین مو در دوران بارداری بی‌خطر است؟

باردار بودن، زمان بسیار جدی و البته هیجان‌انگیزی است که در این دوره باید مراقبت‌های ویژه از مادر و جنین انجام شود.…

باردار بودن، زمان بسیار جدی و البته هیجان‌انگیزی است که در این دوره باید مراقبت‌های ویژه از مادر و جنین انجام شود. مادران دوست دارند در زمان بارداری نیز همچنان آراسته باشند و به ظاهر خود رسیدگی کنند. یکی از این رسیدگی‌ها، آراستگی مو است مانند کراتین مو که باعث صافی و زیبایی موهای شما می‌شود. اما به دلیل اینکه انجام کراتین مو با مواد شیمیایی همراه است که می تواند باعث ایجاد حساسیت و خطرات دیگر شود، به مادران باردار توصیه نمی‌شود. توصیه کلی به مادران باردار این است که از صاف کردن موهای خود با مواد کراتین در این دوره خودداری کنند زیرا ممکن است جنین را به خطر بیندازد. مواد موجود در کراتین مانند فرمالدئید که هنگام صاف کردن مو در معرض آن قرار می گیرید ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود.

مزایا و معایب کراتین مو در زمان بارداری

با توجه به اینکه دوران بارداری برای مادر و جنین یک زمان بسیار مهم و حیاتی است بهتر است که قبل از انجام هرکاری خوب به نتیجه آن فکر کرد. اگر به دنبال این هستید که در این دوره آراسته باشید باید با معایب و مزایا آن آگاه باشید. قبل از هرکاری بهتر است با پزشک خود مشورت کنید اما بدانید که کراتین مو در دوران بارداری تنها مزایایی که برای شما دارد آراستگی و زیبایی شما است و در مقابل معایب آن در این دوره برای شما بسیار بیشتر است زیرا می‌تواند به جنین آسیب برساند. به دلیل وجود موادی مانند فرمالدئید دچار خطراتی مانند تنگی نفس، سرطان و تاثیرات مخرب بر اعضای بدن جنین شوید.

جایگزین‌های طبیعی برای کراتین مو در دوران بارداری

با توجه به توضیحاتی که دادیم بهتر است از انجام کراتین مو در دوران بارداری خودداری کنید و به جای آن از دیگر روش‌ها برای زیبایی و آراستگی موهای خود استفاده کنید. برای داشتن موهای خوش‌فرم و نرم می‌توانید از ماسک‌های خانگی استفاده کنید که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم:

  • روغن نارگیل

روغن نارگیل رطوبت از دست رفته‌ی موها را بازمی‌گرداند، پس اگر موهای خشکی دارید بهترین گزینه برای درخشندگی و صافی موهایتان است. این روغن علاوه بر رطوبت مو بر موخوره‌ها هم تاثیر می‌گذارد.

  • روغن آرگان

آرگان سرشار از اسیدهای چرب ضروری، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مفید است که به نرمی و

درخشندگی موهای شما کمک می‌کنند. همینطور تا حدی وز موها را گرفته و باعث صافی آن‌ها می‌شود.

آیا مواد شیمیایی موجود در کراتین مو برای بارداری مضر است؟

معایب کراتین مو در بارداری

بیشتر روش‌های صافی مو با استفاده از مواد شیمیایی انجام می‌شود که دارای موادی مضر مانند فرمالدئید هستند و به همین علت است که توصیه می‌شود در بارداری انجام نشود. احتمال اینکه مواد شیمیایی از طریق پوست سر شما جذب و به جنین آسیب برسد بسیار است.  علاوه بر آن استنشاق بخارات این مواد به مدت طولانی در آرایشگاه می‌تواند شما را دچار تنگی نفس کند. تمام مواد شیمیایی موجود در کراتین دارای خطراتی برای انسان و محیط زیست است و امکان دارد سیستم غدد، سیستم تنفسی و پوستی را دچار اختلال کند.

پزشکان درباره کراتین مو در دوران بارداری چه می‌گویند؟

با توجه به تحقیقاتی که شده، پزشکان توصیه کردند برای سلامت خود و جنین از هرگونه تماس مواد شیمیایی با بدن خود خودداری کنید و تا جایی که امکان دارد از مواد طبیعی یا شامپوهای نرم‌کننده استفاده کنید.   استفاده از مواد شیمیایی در این دوره میتواند اختلالاتی را به وجود آورد، اختلالاتی مانند:

  • اختلال غدد درون ریز و تشدید آسم
  • نقایض هنگام تولد
  • حساسیت‌های پوستی

و بسیاری موارد دیگر که در هر فردی ممکن است مدل‌های مختلف خود را نشان دهد پس به همین علت است که کراتین در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

کراتین کردن مو در کدام ماه‌های بارداری مجاز است؟

مضرات کراتین مو در بارداری

بحث‌های زیاید درباره کراتین مو در دوران بارداری شده است که طی تحقیقات مشخص شده بیشترین آسیب در کدام ماه‌های بارداری است تا اگر تصمیم دارید موهای خود را کراتین کنید، توجه داشته باشید که در این ماه ها نباشد.

طی تحقیقات کراتین مو در هفته‌های اول و ماه اول ریسک کمتری دارد زیرا در این دوره ارتباط خونی بین مادر و جنین وجود ندارد، پس آسیبی به جنین نمی‌رساند. پس از گذشت این مدت جریان حون رسانی از ماه دوم تا شروع می‌شود و اندام‌های جنین شروع به تشکیل شدن می‌کنند پس بهتر است از ماه دوم به بعد دیگر از مواد شیمیایی استفاده نشود. در هفته‌های آخر بارداری چون اندام کامل شده‌اند زمان بهتری برای کراتین مو است و خطر کمتری برای جنین دارد.

در هر صورت اگر علاقه به انجام این کار در این زمان بارداری داشتید ابتدا با پزشک خود مشورت کرده و بعد از تایید پزشک، هنگام کار حتما ماسک زده و از آرایشگر خود بخواهید مواد را با فاصله از ریشه مو بگذارد.

جمع‌بندی

همانطور که گفتیم کراتین مو در دوران بارداری ممکن است عوارضی برای جنین داشته باشد، زیرا در ترکیبات آن موادی مانند فرمالدئید و آمونیاک وجود دارد، که استنشاق و تماس آن با پوست برای مادر باردار می‌تواند مضر باشد. اگر علاقه‌مند به انجام کراتین مو در زمان بارداری هستید بهتر است ابتدا با پزشت خود مشورت کرده و مطمئن باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

نتیجه‌ای پیدا نشد.

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط

اسکراب اسکالپ چیست؟

اسکراب اسکالپ چیست؟ این روزها افراد به دنبال زیباتر شدن و سالم‌تر شدن موهای خود با جدیدترین متددها هستند، که یک…